Zbog pastrmke Kinezima su Tara i Drina omiljene destinacije

Jedna od omiljenih destinacija kineskih turista je Tara i Drina. Omiljena mesta gde se fotografišu je čuvena kućica na Drini i banjska stena koja se nalazi na 1065 m iznad mora. Banjska stena je vidikovac sa kojeg se pruža predivan pogled na jezero Perućac i na kanjon reke Drine. Meštani Bajine Bašte za portal puteviavanture.rs kažu da je dolazak kineskih turista doneo veliku korist proizvođačima pastrmke u ovoj varošici. Glavno tržište pastrmke iz ove prostrane opštine s velikim turističkim potencijalima bilo je u Beogradu. Ogromnim porastom kineskih turista na Drini i Tari pastrmka se i proizvodi i prodaje na teritoriji opštine Bajine Bašte.


- Kineskih turista je kod nas iz godine u godinu sve više. Njihovo omiljeno jelo je pastrmka. Zbog toga se pastrmka sve više prodaje u Bajinoj Bašti, a sve manje u Beogradu - kaže predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović i dodaje da će u narednoj deceniji Tara i Drina biti najposećenije turističke destinacije u Srbiji.


- Lepota prirode na teritoriji Bajine Bašte i vreme interneta u kome živimo su garancija da će turisti iz inostranstva najviše posećivati ovaj deo Srbije - zaključio je Filipović.