Stopića pećina magnet za Kineze i Grke

Stopića pećina je turistička atrakcija koja privlači turiste na Zlatiboru i u letnjem i u zimskom periodu. To je jedina turistička atrakcija u zlatiborskom okrugu koja privlači turiste tokom cele godine. Ulaz u pećinu za odrasle košta 250 dinara, a za decu od 7 do 14 godina cena ulaza je 150 dinara, dok je ulaz za najmlađe besplatan.

Pored turista iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u Stopića pećini neretko možete videti turiste iz Kine. Za njih je ova čudo prirode i atrakcija koja se obavezno mora fotografisati.
U letnjem periodu, kada Srbi idu u Grčku na more, Grci dolaze na Zlatibor da se sklone od vrućine i obavezno dolaze u Stopića pećinu.

Hristos Elefterijadis iz Soluna kaže za portal puteviavanture.rs da je Zlatibor predivan, a da je Stopića pećina očaravajuća.

- Poseta Stopića pećini za mene je kao da sam ušao u neku bajkovitu priču. Napravio sam mnogo fotografija koje ću pokazivati svojim prijateljima u Solunu. Bojim se da neću uspeti da im opišem ovo čudo prirode - rekao je Elefterijadis i dodaje da skoro svake godine dolazi u Srbiju i da uvek dođe i na Zlatibor, jer ima mnogo sadržaja u ponudi.

- Na Zlatiboru se gradi najveća gondola na svetu. To je razlog više da ponovo dođem na ovu predivnu planinu - zaključuje Elefterijadis.